Franzéns Hattmakeri

Företagsuppgifter

Franzéns Hattmakeri

Idag finns bara ett hattmakeri och en verksam hattmakare med gesäll- och mästarbrev i Sverige, Hattmakarmästare Lisa Franzén på Franzéns Hattmakeri. Lisa Franzén är idag en av få i världen som fortfarande kan tillverka en cylinderhatt i felb från grunden.

Franzéns Hattmakeri tillverkar alla typer av hattar. Höga hattar både med och utan schellackstomme. Cylinderhattar i felb, Derbyhattar, Manchonhattar, Doktorshattar, Chapeau-Claque, Plommonstop, alla modeller av filthattar, ordenshattar, historiska hattar, specialbeställningar och mycket mer.

Förutom nytillverkning utförs måttagning med konformatör, tvätt, utlästning, appretering, renoverings-, restaurerings- och reparationsarbeten på alla typer av huvudbonader. I hattmakeriet kan du också köpa hattillbehör såsom hattborstar, sammetskuddar, hattaskar mm.

Vi tar endast emot tidsbokade kundbesök. Du är varmt välkommen att besöka vår hemsida för att läsa mer om hantverket, tillverkningen, våra produkter eller boka tid för kundbesök och konsultation.

Features

  • Person Name

    Lisa Franzén

Kontaktuppgifter

Kontakta företaget